Gode råd om pension

 
22-05-2011
Pension

Saml dine pensionsordninger
Saml dine pensionsordninger hos din nuværende pensionsleverandør og spar administrations-omkostningerne.

Udbetalingsgaranti
Med en udbetalingsgaranti til din livrente, sikrer du dine efterladte en forsat udbetaling af din livrente i tilfælde af tidlig død.

Maksimer din pension
Sørg for at få det maksimale ud at din pensions penge. Der er stor forskel på hvor meget du betaler i administrations gebyrer, og hvor godt dine penge bliver forrentet. Det har derfor utrolig meget at sige hvor du placere dine penge. Generelt vil pensionsordninger, der er drevet af en medlems ejet pensionskasse være bedst for dig, fordi de ikke skal tjene penge på dine penge.

Følg med i omkostningerne på pensionen. Pensionsselskaberne skal nu oplyse om alle omkostninger ved en pensionsordning. Tjek tallene for at sammenligne pensionsselskabernes effektivitet.

Minimer skatten
Minimér skatten på dine udbetalinger. Stræk udbetalingen af dine pensionsordninger så du holder din under de grænser hvor du skal betale ekstra skat. Specielt er det vigtigt at du holder dig under topskattegrænsen.

Løbetid
Gennemsnitslevetiden er øget markant, det stiller højere krav til din pensionsopsparing. Du skal sikre dig at du få nok i pension hele livet. Det sikre du bedst med en livspension. Problemet med en livspension er dog at der ikke er nogen fortrydelsesret. Når du først har sat pengene ind på en livspension, så kan du ikke tage dem ud igen, som du kan med en kapital- eller ratepension.

Ekstra indbetaling
Din arbejdsgivers pensionsordning giver gode muligheder for at opnå fordelagtige vilkår ved supplerende opsparing. Du slipper typisk billigere i omkostninger til administration, end hvis du opretter en ny pensionsordning

Værdipapirer
Hvis du selv forsøger at maksimere din pension ved at handle på børsen, så sørg for at skrue ned for aktierne med alderen. Det er vigtigt at tilpasse sine investeringer gennem hele livet. Når du er ung bør du overvejende investere i aktier og derefter langsomt nedtrappe din aktieandel jo tættere du er på din pension.

Ægtefælle fradrag
Hvis en af Jer ikke har en skattepligtig indkomst, så kan I overføre det uudnyttede fradrag ved pensionsinbetalinger til hinanden.

Ekstra pension
Sørg for at betale ekstra ind til pensionen, når du har luft i økonomien - fx inden du får børn.Sørg ogsåfor at betale ekstra når du tjener meget, du kommer alligevel til at betale topskat, så hvorfor ikke sætte dem ind på en pension i stedet, og hermed sikre sin alderdom.

Din_tekst

 
 
Find information om: guide Finans guiden
(Hovedkategori: Finansråd)