Køb og sælg

 
03-10-2010
Investeringsstrategier

Køb og sælg-strategien er en meget aktiv investeringsstrategi, der går ud på at udnytte de små ændringer i aktiekurserne til at opnå en gevinst.

Med Køb og sælg-strategien venter man ikke nødvendigvis på, at en aktie stiger meget før den sælges. Gevinster på få procent kan være nok. Især hvis man handler for store beløb, så kan der stadig er tale om en stor gevinst. Når man henter de små gevinster hjem, er der heller ikke risiko for, at man på længere sigt må tage et tab på aktien, fordi kursen pludselig er faldet igen.

Ulempen er at man risikerer, at gå glip af en stor fortjeneste på en aktie. Da aktierne efter at have bundet under finanskrisen steg meget, da ville man ved denne strategi have gået glib af den meget store stigning, fordi man havde hentet gevinsten på et tidligt tidspunkt. En anden ulempe er at kurtage ved mange handle kan tage en del af gevinsten. Desuden skal man for at tjene penge på en aktiv strategi, have god indsigt i aktiemarkedet, have masser af tid til rådighed og være heldig. Man skal kunne spotte en billig aktie, før markedet ser den og sælge ud igen, når den synes overvurderet.

Strategien er helt sikkert ikke for nybegynderen.

 
 
Find information om: Finans guiden guide
(Hovedkategori: Finansråd)